Scooterhelm passen: hoe kies ik de juiste maat?

16 december 2022

Een scooterhelm is een belangrijk onderdeel van je uitrusting als je op de scooter rijdt. Het is daarom belangrijk dat je de juiste maat scooterhelm kiest, zodat deze comfortabel en veilig is.

Met welke factoren dien ik rekening te houden?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste maat scooterhelm:

Hoofdomtrek: Meet je hoofdomtrek op het breedste deel van je hoofd, net boven je oren. Gebruik hiervoor een meetlint of een stuk touw dat je om je hoofd heen kunt leggen en vervolgens opmeet. Controleer vervolgens op de maattabel van de fabrikant welke maat scooterhelm het beste bij je hoofdomtrek past.

Pasvorm: Probeer de scooterhelm op te zetten en laat hem een paar minuten zitten om te zien of hij comfortabel is. Kijk of je genoeg ruimte hebt om je hoofd te bewegen en of de kinband niet te strak of te los zit. Als de helm te strak zit, kan dit oncomfortabel zijn en als hij te los zit, kan hij niet goed beschermen. Beide wil je uiteraard voorkomen!

Merk- en model specifieke pasvorm: Sommige merken en modellen van scooterhelmen hebben een specifieke pasvorm. Houd hier rekening mee als je een scooterhelm koopt en probeer de helm op alvorens je hem koopt, zodat je er zeker van bent dat hij goed past.

Extra pads: Als de scooterhelm te ruim is, kun je extra pads toevoegen om de pasvorm te verbeteren. Dit zijn meestal kleine, schuimrubberen pads die je in de helm kunt plaatsen om de ruimte op te vullen.

Kies de juiste

Houd er rekening mee dat het dragen van een scooterhelm de veiligheid kan verhogen bij ongelukken. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen om de juiste maat scooterhelm te kiezen, zodat je comfortabel en veilig kunt rijden. Nog op zoek naar een goede scooterhelm? Kijk dan eens naar ons aanbod:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.